Ti anholdt i stor aktion - politiet slog til mod systematisk svindel med luksusbiler

Syd- og Sønderjyllands Politi deltog i en stor koordineret aktion, hvor syv mænd blev anholdt og sigtet for groft momssvig for adskillige millioner kroner i forbindelse med bilhandler.

I alt blev ti personer anholdt, da tysk politi på anmodning fra Særlig Efterforskning Vest også anholdt to mænd og en kvinde i samme sag, og flere luksusbiler er blevet beslaglagt. 

 Seks af de anholdte i Danmark blev torsdag varetægtsfængslet I fire uger øi et grundlovsforhør i Retten i Randers. 

Ifølge sigtelsen har de anholdte igennem en længere periode svindlet med eksportsalget af et større antal dyrere biler fra Tyskland til en række forhandlere i Danmark. Ved handlerne blev den skyldige salgsmoms ikke afregnet, hvorved den danske stat er blevet snydt for store beløb. 

Særlig Efterforskning Vest har efterforsket sagen i et stykke tid i tæt samspil med Skattestyrelsen, Motorstyrelsen og tysk politi, og onsdag slog politiet så til i en stor koordineret anholdelsesaktion mellem politikredsene i Nordsjælland, Midt-og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland og Østjylland. 

- Vi vurderer, at der igennem flere år er foregået systematisk svindel, og at der er tale om momssvig af særlig grov karakter. Jeg er meget tilfreds med dagens aktion, som er resultatet af længere tids efterforskning og et godt samarbejde med Skattestyrelsen,  siger politiinspektør Carit Andersen i en pressemeddelse fra Særlig Efterforskning Vest. 

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved fremstillingen af de seks mænd, og Særlig Efterforskning Vest ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen. 

De tre personer, der lige nu er i tysk politis varetægt, forventes alle udleveret til retsforfølgelse i Danmark inden for kort tid.