34-årig står bag naturbrande

En 34-årig mand fra Padborg har overfor politiet erkendt, at det er ham, der har påsat fire forskellige naturbrande omkring Kruså og Padborg. Gerningsmanden blev fredag formiddag varetægtsfængslet fire uger i surrogat.

Politiet i Aabenraa har de seneste dage efterforsket fire brande i området omkring Kruså og Padborg. Brandene var i henholdsvis Kelstrup Plantage, Frøslev Plantage og i Kiskelund Plantage.

Politiet bad torsdag offentligheden om hjælp til at opklare brandene, og det blev netop et tip fra en borger, der gjorde, at den 34-årige kunne anholdes i sit hjem torsdag aften.

- Vi fik et opkald fra en borger, som fortalte, at det kunne være interessant at kigge på netop den mand, vi senere anholdte. Da vi sammenholdt oplysningerne fra borgeren med de beviser, vi har fundet på gerningsstederne, kunne vi se, at det nok var en god idé, fortæller politikommissær Anders Hansen fra Lokalpolitiet i Aabenraa.

- I sager som denne er borgernes hjælp guld værd. Vi havde ikke fundet gerningsmanden uden deres hjælp.

Da manden var kørt på stationen ransagede politiet hans hjem, og også her fandt de ting, der pegede på, at det var den rigtige gerningsmand.

- Der er tale om en mand, der har psykiske problemer. Vi har kunne se på brandene, at det var én, der gerne ville opdages, så han kan få noget hjælp, fortæller Anders Hansen.

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 181, forsætlig brandstiftelse, der har en straframme på op til seks års fængsel.

Fredag formiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg, hvor han blev varetægtsfængslet fire uger i surrogat. Det betyder, at han på grund af sine psykiske problemer skal opholde sig på en psykiatrisk institution i stedet for i et fængsel.