5.500 cyklister på de lokale landeveje lørdag

Der bliver masser af cykeltrafik på landevejene op gennem Jylland lørdag, når 5.500 cykelmotionister deltager i DGI Hærvejsløbet 2017.

Skal du ud at køre bil i nærheden af Hærvejen lørdag, skal du være ekstra opmærksom. I dag køres DGI Hærvejsløbet for femte gang, og arrangørerne opfordrer til og håber på opmærksomhed og forsigtig kørsel fra bilister, der er ude på landevejene, når hele 5.500 motionister suser op gennem Jylland fra grænsen til Viborg.

DGI Hærvejsløbet har syv startsteder fra Flensborg i Tyskland til Frederiks i det midtjyske, og alle syv ruter ender i Viborg. Landevejsruterne følger hovedsageligt de mindre landeveje op gennem Jylland tæt på Hærvejen, mens MTB-ruterne i store træk vil holde sig til mark- og skovveje. De vil dog også på udvalgte steder benytte mindre landeveje. 

Her krydser rytterne den gamle grænseovergang ved Bov, hvor de modtages af "gendarmer".
Her krydser rytterne den gamle grænseovergang ved Bov, hvor de modtages af "gendarmer".
Foto: Thomas Dohm

- Vi vil gerne opfordre alle til at udvise ekstra forsigtig kørsel og agtpågivenhed denne dag, hvis de befinder sig i nærheden af Hærvejen. Der er rigtig mange cyklister på vejene, og på de små veje kan det resultere i nogle farlige situationer, hvis ikke alle viser hensyn, siger løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Hærvejsløbet har også ruter med start i Vejen og Vingsted.

Det er ikke kun bilister i området, der opfordres til at tage hensyn. Alle deltagere ved DGI Hærvejsløbet har modtaget informationer om, at de skal tage hensyn til alle andre trafikanter, så vejene ikke bliver blokerede af de tusindvis af cykelryttere.

- Der skal være plads til alle på sådan en dag. Vores deltagere skal naturligvis også vise hensyn til alle de andre, der benytter vejene og være med til, at trafikken glider så ubesværet som muligt, siger løbsleder Magnus Korsgaard Nielsen.

Med så mange cyklister vil der være steder ude på de små veje, hvor det kan være svært at komme til, hvis man kører i bil. Derfor opfordrer Hærvejsløbet til, at bilisterne udviser lidt tålmodighed, hvis de skulle blive fanget bag en gruppe ryttere.

Ud over Hærvejsløbet afvikles der i denne weekend også danske mesterskaber i landevejscykling i og omkring Grindsted, hvor flere gader og veje er spærret af.