7303 sønderjyske krigsfanger er nu tilgængelig online

Hvis du er i familie med en af de 7303 sønderjyske krigsfanger fra første verdenskrig, så kan du nu følge, hvor de har været på slagmarken.

På Landsarkivet Aabneraa har frivillige hjælpere tastet 7303 kartotekskort ind med navne, fødeslesdato og sted på cirka lige så mange sønderjyder, der deltog i Første Verdenkrig og havnede i allieret krigsfangenskab.

I følge arkivar Mai-Brit Lauritsen på Rigsarkivet i Aabneraa er oplysningerne på de mange kort mange og varierede, og de giver såvel hver for sig som samlet et nuanceret og meget detaljeret indblik i de mange tusinde sønderjyder, der under første verdenskrig endte i krigsfangelejer.

Et typisk kort indeholder navn, fødselsoplysninger, troppeoplysninger, og hvornår vedkommende ankom til Danmark m.v. Men man finder også små bemærkninger som f.eks. at Johannes Bollmann blev ”født på rejse mellem Flensborg og Husum”.

-Nu kan man søge på de mange krigsfanger fra første verdenskrig, hvis man har forfædre, der var med i første verdenskrig kan man nu følge, hvor de har været på slagmarken, fortæller Mai-Brit Lauritsen til TV SYD, og fortsætter: -Jeg er benovet over at folk bruger deres fritid på at taste ind, og den frivillig, der har tastet flest kort ind, har tastet hele 2500 kort ind i systemet, og så skal det lige nævnes at mange kort er skrevet med gotisk håndskrift, så det er imponerende arbejde, fortæller Mai-Brit Lauritsen.

Hvis du har lyst til at lede efter slægtninger, der var krigsfanger under første verdenkrig, så se meget mere her Rigsarkivet