TV der bevæger dig

75.000 øl og vand beslaglagt på en uge

I sidste uge stoppede Skat 16 varebiler med store mængder øl og sodavand i varerummene. I alt blev beslaglagt næsten 75.000 øl og vand. Indsmuglingen kan være organiseret, mener leder af smuglerikontrollen i Syddanmark.

Ved aktionerne beslaglagt Skat i alt 24.115 liter øl og vand. Det svarer til, at hver varebil i snit havde 188 rammer med.

Der blev udskrevet bøder og afgifter for over 400.000 kr.

Organiseret

? Vi er overbeviste om, at meget af det er organiseret, og at chaufførerne blot er en del af et netværk og kører for nogle bagmænd, der distribuerer varerne videre, fortæller leder af smuglerikontrollen i SKAT Syddanmark, Carl Andersen til JydskeVestkysten.

- Det har vi jo set fra tidligere sager, at noget af det havner i kioskmiljøet i København. Og dem der sidder bag rattet driver en form for kurervirksomhed. Der er ingen tvivl om, at de ligger og kører i pendulfart mellem Tyskland og Danmark med øl og sodavand, siger Carl Andersen til DR Syd.

Mange pensionister

Chaufførerne er oftest folk på overførselsindkomst - blandt dem er også en del pensionister.

- Det er folk, der har god tid til at ligge og køre frem og tilbage, siger Carl Andersen.

Efter reglerne må én person indføre 110 liter øl og sodavand til Danmark. Varevognene havde paller af øl og sodavand med, og på hver palle er der 750 liter!

Carl Andersen fortæller til jv.dk, at flere forsøgte at undskylde sig med store fødselsdage i familien. Men de kunne efterfølgende ikke dokumentere de store familie-begivenheder, som øllene og sodavandene skulle bruges til.