TV der bevæger dig

Aabenraa får Kløversti

Aabenraa er blandt de ti første kommuner i Danmark, som får en Kløversti. De fire afmærkede ruter skal brinde gående og cyklende rundt til kunst, kultur, natur og fritidsoplevelser.

Bjergmarathon-ruten bliver en af de fire ruter i Kløverstien, som indvies i Aabenraa om to uger.

Projektet støttes af Friluftsrådet. Kløverstien i Aabenraa indvies om to uger.

Vil man ud i det fri og kombinere oplevelser og frisk luft med motion, så er Kløverstien en oplagt mulighed. Fire ruter udgør én Kløversti, og ruterne afmærkes med forskellige farver, som gør det nemt at følge den valgte rute.

Eksisterende ruter

- Af økonomiske årsager har vi valgt hovedsageligt at etablere Kløverstien på allerede eksisterende ruter.  Og med turen rundt i og omkring Aabenraa får folk mulighed for både at opleve bylivet, den stille natur, flotte udsigtspunkter og kunst og kultur efter eget valg. Sammen med Bjergmarathonruten, som vi også har afmærket, kan vi nu tilbyde kommunens borgere, gæster og turister optimale muligheder for selv at vælge sværhedsgrader og oplevelsesmomenter, siger Erwin Andresen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

De fire ruter får fælles knudepunkt på Storetorv. Herfra kan man følge afmærkningerne alt efter hvilken rute, man vælger. De fire ruter er By- og Kulturruten på 2,4 km (grøn), Kunstruten på 4,5 km (blå), Natur- og Biologiruten på 8,3 km (rød) og Sundheds- og motionsruten (sort), der er 11,5 km lang.