TV der bevæger dig

Aabenraa klar med turistguider fra jobcenteret

Her i turistsæsonen starter Aabenraa Kommune nu på et nyt projekt for at hjælpe turisterne rundt i byen.

00:55

Business Aabenraa har indgået et samarbejde med Jobcenter Aabenraa for at kunne tilbyde guider til byens turister

Business Aabenraa har indgået et samarbejde med Jobcenter Aabenraa for at kunne tilbyde guider til byens turister. Foto: Jørgen Guldberg

1 af 2

I løbet af sommeren vil man rundt om i Aabenraa kunne finde hjælpsomme guider med Visit Aabenraa trøjer. Projektet er startet af Business Aabenraa, som står for byens turisme, og guiderne skal resten af sommeren sikre sig, at turister og borgere kan finde rundt til byens attraktioner og turistmål.

Det er mindst ligeså godt, som at stå med en skovl i hånden

Ole Junker Strandlyst, Business Aabenraa

 

Som noget særligt er de fire nye turistguider et resultat af et samarbejde mellem Business Aabenraa og Jobcenter Aabenraa. Guiderne er nemlig i jobtræning, og er blevet tilbudt jobbet som en del af deres aktivering.

- Aabenraa fik sidste sommer opgaven om at varetage det gamle turistbureau, og vi har ikke en særlig stor bemanding. Vi har en ansat til at løfte opgaven, så det kommer vi ikke særlig langt med, fortæller direktør i Business Aabenraa Ole Junker Strandlyst.

Forhåbningen er, udover bedre service til turisterne, at guiderne skal få noget erhvervserfaring.

- Den kontakt, de får med andre mennesker, vil være en positiv ting at skrive på deres CV. Om det kan fører til et job, det er svært at sige, men jeg vil påstå, at det er mindst ligeså godt, som at stå med en skovl i hånden, fortæller Ole Junker Strandlyst.

En af dem, som har takket ja til jobbet som guide, er Jesper Brun fra Padborg.

- Jeg sagde ja, fordi jeg godt kan lide at være udendørs og godt kan lide at være i kontakt med mennesker. Egentlig har jeg altid kunne tænke mig at arbejde i turistbranchen på en eller anden måde.

Mest sete på tvsyd.dk