TV der bevæger dig

Aabenraa klar til årets første dyrskue

Fredag åbner årets første danske dyrskue i Aaabenraa, hvor der i år er ekstra mange udstillere af både dyr og maskiner, da der i år ikke holdes skue i Varde.

Det sønderjyske Fællesskue i Aabenraa kan nemlig for første gang i flere år melde om en pæn stigning i antallet af dyreudstillere, da dyreudstillere fra det sydvestlige Sydjylland nu søger til Aabenraa.

Skuet blev da også besøgt af 21.000 gæster sidste år ? et besøgstal, der har været stort set konstant gennem mange år. Gæsterne kommer typisk fra hele Sønderjylland, men resten af Danmark samt Nordtyskland er også repræsenteret på pladsen.

Der bydes igen i år på en stor udstilling af malkekøer, heste, kødkvæg, får og geder. Derudover er der børnedyrskue med både kaniner og fjerkræ, og dyrskuet bliver dermed en god kombination af dyr og maskiner.

Horsens og Ribe har dyrskuer senere

I Horsens er der dyrskue om to uger, den 14. og 15. juni, og Ribe følger efter den 26. juli, mens Varde efter sidste år har opgivet at videreføre dyrskue-traditionen efter 104 år.

Staldene på dyrskuepladsen på Lerpøtvej er revet ned, da tagkonstruktionen var for dårlig, og det ville blive for dyrt at genopføre.