TV der bevæger dig

Aabenraa Kommune skal have ny kommunaldirektør

63-årige Niels Johannesen takker af som kommunaldirektør i Aabenraa Kommune. Hvem, der skal overtage posten, er endnu uvist.

Niels Johannesen har siddet som kommunaldirektør i Aabenraa Kommune siden kommunalreformen i 2007 - nu stopper han.

I Aabenraa Kommune skal der ledes efter en ny kommunaldirektør. Den nuværende kommunaldirektør igennem ti år, Niels Johannesen, ønsker at stoppe.

- For mig er det det rigtige tidspunkt. Jeg har været med siden kommunalreformen og har haft et utroligt godt og indholdsrigt job, så nu er det et naturligt tidspunkt for mig at skifte bane, siger Niels Johannesen i en pressemeddelelse.

Umiddelbart efter nytår begynder kommunen at lede efter en ny kommunaldirektør. 

Læs også Aabenraas kommunaldirektør får fire år mere

Niels Johannesen bliver i jobbet, indtil den nye kommunaldirektør er på plads. Han har aftalt med byrådet, at han derefter i en periode fremadrettet stadig vil være tilknyttet Aabenraa Kommune i forhold til særlige udviklingsprojekter på erhvervsområdet.

- Jeg er glad for, at Niels Johannesen har sagt ja til at fortsætte med at arbejde for Aabenraa Kommune i forhold til de spændende projekter, vi har i gang på erhvervsområdet. Og det er fint, at han har meddelt sin beslutning om at takke af nu, så en ny kommunaldirektør er kørt på plads i jobbet, inden vi skal vælge et nyt byråd til november. Min forventning er, at vi kan ansætte den nye kommunaldirektør til juni, siger borgmester Thomas Andresen (V) i en pressemeddelelse.

Niels Johannesen kom fra en stilling som amtsdirektør i Sønderjyllands Amt (2003-2007), inden han blev den nye Aabenraa Kommunes første kommunaldirektør i 2007.

Niels Johannesen har også været kommunaldirektør i Tønder Kommune (1999-2003) og i Skærbæk Kommune (1992-1999).

Mest sete på tvsyd.dk