TV der bevæger dig

Aabenraa vil forbedre de farligste veje - se hvor

Aabenraa Kommune havde i 2015 næstflest trafikuheld i Syd- og Sønderjylland. Onsdag aften skal byrådet diskutere, om de vil afsætte 2,5 millioner til at forbedre trafiksikkerheden.

Selvom kun én blev dræbt i trafikken i Aabenraa i 2015, så sker der mange trafikuheld pr. indbygger.

De sorte pletter på kortet er alle steder, som Aabenraa Kommune vil gøre mere trafiksikre.

1 af 2

Aabenraa Kommune er en farlig kommune, når det kommer til trafiksikkerhed. Kommunen havde i 2015 169 trafikuheld, og det giver kommunen næstflest trafikuheld pr. indbygger i hele Syd- og Sønderjylland, det viser tal fra Vejdirektoratet.

Her en af vejene ved Rødekro

Onsdag aften skal Aabenraa Byråd diskutere, om de vil bruge 2,5 millioner kroner på at forbedre trafiksikkerheden i kommunen. Aabenraa har fundet 16 steder på Aabenraas veje, som er særligt farlige. Forslaget går ud på, at man vil bevillge 2,5 millioner kroner til at gøre de 16 "sorte pletter" mere trafiksikre. Sorte pletter er steder i trafikken, som er særligt farlige. 

En af de sorte pletter er krydset ved Hærvejen og Hellevadvej i Rødekro. Her er registreret fem trafikuheld og tre tilskadekommende personer. Kommunen vil bruge 1,75 millioner kroner på at gøre krydset mere sikkert, ved at bygge en vejbane mere. 

Læs også Se hvor mange trafikdræbte der er i din kommune

 

Et udmærket forslag

Forslaget skal diskuteres i dag klokken 17, og både Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget anbefaler, at man vedtager forslaget. Også Christan Panbo (S), medlem af Teknik- og Miljøudvalget, taler for at godkende forslaget:

- Det er et udmærket forslag, siger han til TV SYD.

Det er meget, meget vigtigt arbejde

Marianne Foldberg Steffensen

Hos Vejdirektoratet mener Marianne Foldberg Steffensen, at arbejdet med sorte pletter er vigtigt, hvir man vil forbedre trafiksikkerheden.

- Det er et meget, meget vigtigt arbejde. Man bør både forbedre de sorte pletter, hvor der sker mange uheld, men også de steder, hvor der potentielt kan ske mange uheld. 

På kortet nedenfor kan du se, hvilke sorte pletter kommunen vil forbedre. Der er otte sorte strækninger og otte sorte i trafikkryds i Aabenraa og omegn, som kommunen vil forbedre.