Afstemning om grænsekontrol udskydes

Folketingets skatteudvalg mangler svar, før en betænkning kan afgives. Derfor udskydes afstemningen om grænsekontrol en uge.

Fredag skulle Folketinget have taget stilling til oppositionens forslag om at rulle planen om øget grænsekontrol tilbage.

Men efter et samråd med justits- og skatteministrene onsdag står tingets skatteudvalg med 27 ubesvarede spørgsmål.

Udvalget ser sig derfor ikke i stand til at afgive en betænkning over forslaget, og derfor er afstemningen udskudt til fredag i næste uge.

- Det ville ikke være forsvarligt at afgive betænkning, når der er så mange uafklarede spørgsmål, som det her er tilfældet, siger udvalgsformand Niels Helveg Petersen (R).

Beslutningsforslaget kommer fra oppositionen og sigter efter, at aktstykket om den øgede grænsekontrol, der blev aftalt i forbindelse med regeringens 2020-plan, skal trækkes tilbage.

Forslaget skulle have været til afstemning fredag, men er altså udskudt på grund af den manglende betænkning.

- De spørgsmål, Folketinget stiller, og de svar, regeringen giver, kan have stor betydning for EU-Kommissionens vurdering af hele sagen, forklarer Niels Helveg Petersen.

Den tidligere udenrigsminister forventer svar på spørgsmålene torsdag, hvorefter skatteudvalget vil komme med sin betænkning mandag.