Annika og Josefine laver bolsjer for at knække cancer

Annika og Josefine knokler for at samle en masse penge ind til Knæk Cancer. Det er der en helt særlig grund til.

Annika og Josefine er gået ind i kampen mod cancer. De to piger går i 8.klasse, og de fremstiller og sælger bolsjer for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Det ligger dem meget på sinde at støtte organisationen.

- Min mor har haft brystkræft. Det er en forfærdelig sygdom, og man kommer til at tænke mere over tingene, når man selv har haft en mor, der har haft kræft. Jeg har set, hvordan det har været, og det er ikke bare for sjov, siger Annika Hinrichsen til TV SYD.

quote

Det er en forfærdelig sygdom, og man kommer til at tænke mere over tingene, når man selv har haft en mor, der har haft kræft.

Annika Hinrichsen, 8.klasse. 

Pigerne er ikke de eneste, der synes, at det er et godt formål at støtte. Deres bolsjer er efterspurgt, og de har travlt med at fremstille og pakke de mange tusinde bolsjer. Det var et opslag på Facebook, der satte det hele i gang, og de havde ikke regnet med, at det ville blive så vildt.

- Vi fik psykomange beskeder på Facebook, da vi lavede opslaget, og så fik vi vildt mange bestillinger. Det gik helt amok, siger Josefine Thirup.

Pigerne har samlet flere tusinder ind

Bolsjerne sælges i poser til  25 og 35 kroner, og der er har allerede solgt for 6000 kroner. De to piger er i forvejen rutinerede med at fremstille bolsjer, fordi de startede bolsje-produktionen for et par år siden, da Annikas mor fik konstateret en knude i det ene bryst, og Annika havde brug for noget andet at tænke  på.

Annikas mor blev meget rørt, da hun fandt ud af, at pigerne besluttede sig for at hjælpe med at knække cancer.

- Vi ved, det er vigtigt med den forskning, for var der ikke det, så er det ikke sikkert, jeg havde været her i dag. Det har hjulpet mig meget, og derfor betyder det meget, at pigerne har valgt at gøre det her, siger Dorthe Hinrichsen.

Lokale bagerier støtter bolsjeproduktionen 

Hele familien hjælper til med logistikken omkring bolsjesalget, og lokale bagerier sponsorerer de store mængder sukker, pigerne skal bruge til produktionen.

Annika og Josefine donerer alle de penge, de tjener, til Knæk Cancer, når TV 2 på lørdag sender det store Knæk Cancer- indsamlingsshow. Pigerne har det godt med, at de gør en forskel.  

- Man får en rar følelse af at tænke på, at man rent faktisk har hjulpet nogle i stedet for bare at sidde og se fjernsyn og tænke ’det sker jo ikke for mig’, siger Josefine Thirup.

På pigernes Facebookside kan du se, hvordan du køber bolsjerne og støtter indsamlingen.