Arbejdsløs og ældre - men ikke for gammel

Erling Sørensen i Aabenraa er 64, og han vil gerne have lov til at arbejde. Men det er lidt af et problem, og han har søgt 12-14 jobs.

Han har søgt ind som marketingassistent, marketingkoordinator, marketingchef, reklamekonsulent, reklamechef, naturvejleder, fotograf, consumerchef, chef for en butikskæde, koordinator og mere end det. Han har arbejdet som koordinator, reklamekonsulent, afdelingsleder, reklamechef, teknisk assistent, teknisk tegner og meget andet.

Bliver hængende

Erling Sørensen kan gå på pension til næste år, men han er ikke ændre, end han selv føler. Han har ikke lyst til at gå på pension, og han bliver hængende på arbejdsmarkedet, til han fylder 70.

Han siger, at han ikke er nogen gammel nisse. Hvis han får et job, så får arbejdsgiveren en medarbejder, som er utroligt aktiv og erfaren, og som dyrker cykelløb og meget andet.

- Folk på 64 er aktive mennesker, som aldeles ikke er gamle. I dag er man ikke engang gammel, når man fylder 70, siger Erling Sørensen.

Intet cpr.nummer

Han er vred over, at han bliver sorteret fra, allerede når man læser hans cpr-nummer i ansøgningen. Derfor skriver han ikke længer sit cpr-nummer. Han sender et fotogtrafi med, fordi han føler, at han ikke ser ud som en på 64.

Han siger, han selv har prøvet at ansætte en ældre person, og han kan ikke indse, at man ikke skal gøre det, når den pågældende er parat til at arbejde i flere år endnu.

Vi mødte Erling ved et møde i SeniorErhverv, som er et netværk for arbejdsløse over 50. De holder hinanden i gang og hjælper hinanden med at finde arbejde. Problemet for dem alle er, at de skal gennem en del sluser for at komme frem til en samtale med arbejdsgiveren. Det er der mange, der aldrig oplever.

Han tror, han finder et job. Men han finder det ikke ved at bevæge sig ad de sædvanlige kanaler. Derfor vil han skabe et job selv.

Nu arrangerer han guidede ture i naturen som free lance-naturvejleder. Så han finder selv på noget, hvis andre ikke kan.