Asylcenter lukker: Flygtninge flytter

Der bliver markant færre asylansøgere i Danmark. Nu lukker endnu et asylcenter i Uge ved Aabenraa, og flygtningene skal have nyt hjem.

Asylcenteret i Uge ved Aabenraa lukker, og de 80 beboere på flygtningehjemmet skal have nyt hjem. For halvandet år siden var der 20 flygtningecentre i Syd- og Sønderjylland. Nu er der 11, og lige om lidt falder tallet til ni. Det sker, fordi der er færre flygtninge, der søger asyl i Danmark.

Håber på noget større
Parvin Mousavi er flygtet fra Iran og har boet i Danmark i fire år. Hun bor sammen med sin ægtemand Muhammed Tanavar på 12 kvm. på asylcenteret i Uge, men på mandag skal de flytte:
- Det har været svært at bo her, fordi det er et lille værelse, og her er ikke nogen købmand, fortæller hun til TV SYD.

Parret er flygtet fra Iran, fordi de har konverteret til kristendommen. Nu skal de bo i asylcenteret Aaløkke ved Løgumkloster.

- Vi kan ikke flytte tilbage til Iran, så risikerer vi tortur eller henrettelse, siger Parvin Mousavi.

Begge venter stadig på at få behandlet deres asylansøgninger.

Udlændingestyrelsen bestemmer
Udlændingestyrelsen styrer antallet af asylcentre landet over. De fleste centre i Syd- og Sønderjylland drives af Asyl Syd og Røde Kors:

- Udlændingestyrelsen tager sig af fordelingen af asylanterne og finder ud af, hvor de skal flytte hen, når centeret lukker, fortæller Niels Johan Geil der er afdelingsleder på Uge Asylcenter.

Asylansøgerne bliver fordelt ud på andre centre i hele landet.

FAKTABOKS: