Autister kan snart starte på arbejdet i Fakta

Et nyt tilbud for autister skal munde ud i fastansættelser i landets COOP-butikker. Fakta i Aabenraa bliver den første.

Fakta på Tøndervej i Aabenraa får som den første COOP-butik i landet mulighed for at fastansætte en autist. Det er resultatet af et nyt opkvalificeringsforløb for borgere med autisme eller Aspergers syndrom.

-Det handler om at give de her mennesker noget meningsfuldt indhold i deres hverdag. Og de har nogle ressourcer og kompetencer, som vi også rigtig godt kan bruge, siger salgsdirektør i Fakta, Claus Mørkøre Andersen.

-De er gode til gentagne opgaver og at holde orden. Vi ved jo, at kunderne ikke altid får lagt en vare tilbage på den rette plads, og sådan noget er de her mennesker gode til at holde styr på, ligesom de kan lave andre opgaver som at sætte varer op og håndtere returemballage, siger han.

Hurtigst muligt efter sommerferien vil den første autist komme i et prøveforløb i Tønder, og klarer personen det tilfredsstillende, garanterer COOP et arbejde i en af deres butikker.

Projektet hedder Klar til Start og er et samarbejde mellem Autismecenter Syd og Fakta. Med tiden håber Claus Mørkøre Andersen at ideen udbredes til resten af landet.