Ballade i bydel: Det er få unge, der ødelægger vores ry

Aabenraa-bydelen Høje Kolstrup har været en del i medierne på grund af ballade på det seneste, og det er mange af beboerne i området trætte af.

Unge, der kaster med sten fra broer, mord, brand og ballade til fodboldkampe. Det er nogle af de historier, vi hører om Høje Kolstrup i Aabenraa. Både politikere, beboere og foreninger er trætte af den dårlige omtale.

- Det er historien om de få, der ødelægger det for de mange. Der bor 4000 mennesker heroppe, og jeg har et indtryk af, at vi snakker om et antal unge mennesker, der måske kan tælles på to hænder, siger Hans Peder Thomsen, som er formand for lokalrådet.

I sidste weekend spillede den lokale fodboldklub Høje Kolstrup B81 mod Christiansfeld IF, og her måtte politiet troppe talstærkt op på grund af kanonslag og et hårdt skub mod dommeren, som i øvrigt fik dommeren til at afbryde kampen før tid.

quote

Hvis vi havde en nem løsning, så havde vi jo sat den i gang

Hans Peder Thomsen, formand for lokalrådet

Det er ikke den eneste episode i år, der har været med til at give bydelen negativ omtale. I juli måned kastede unge drenge sten mod bilister fra en gangbro. I starten af året var der også fokus på bydelen, da en 33-årig mand blev dræbt, og bagefter blev der sat ild til hans lejlighed.

De beboere i Høje Kolstrup, som TV SYD har talt med, siger, at de ikke mærker noget til den ballade, som man hører om i medierne. De udtalelser bakker op om Hans Peder Thomsens udtalelse om, at det er nogle få, der laver ballade

Bydelsrådet er i dialog med Aabenraa Kommune om, hvordan de får stoppet udviklingen.

- Hvis vi havde en nem løsning, så havde vi jo sat den i gang, siger Hans Peder Thomsen, der har svært ved at se, hvordan problemerne skal løses.