TV der bevæger dig

Beslaglagde 80.000 ulovlige DVD-film i Padborg

Politiet har beslaglagt ca. 80.000 DVD, som var ulovligt fremstillet, i en hal i Padborg. To tyske mænd har tjent mindst tre millioner euro (22 mio. kr.) på at udnytte græselandets lovmæssige smuthuller, skriver Flensborg Avis.

Tysk politis billede fra lageret i Padborg.

Bezirkskriminalinspektion Flensburg, statsadvokaturen og Syd- og Sønderjyllands Politi har efterforsket sagerne i flere måneder i Esbjerg. Efterforskningen førte tirsdag til ransagninger i fem ejendomme i Padborg og Harrislee.

I en lagerhal i Padborg blev fundet 80.000 DVD?er, hvoraf tre fjerdedele var enten ulovligt kopieret eller ulovligt fremstillet.

To tyske mænd ? en 51-årig fra Harrislee og en 57-årig fra Padborg ? er anholdt.

- Gerningsmændene har øjensynligt placeret deres virksomhed i grænselandet for at udnytte de nu tidligere forskelle mellem de tyske og danske retssystemer, siger Peter Petersen, som leder afdelingen for økonomisk kriminalitet ved

Bezirkskriminalinspektion Flensburg til Flensborg Avis.

Indtil videre anslår politiet, at bagmændene over flere års virksomhed har tjent cirka tre millioner euro på salg af de ulovlige film.

Udover de mange film kunne politiet også beslaglægge flere computere, regnskabsakter og DVD-brændere samt et femcifret beløb i kontanter, fortæller Flensborg Avis.