TV der bevæger dig

Borger tager affære i kampen mod graffiti

Per Hussmann er så frustreret over at se på spraymaling i Aabenraas gader, at han nu udlover en dusør for oplysninger, der kan føre til gerningsmændene.

Det var disse billeder fra Genforeningshaven i Aabenraa, Per Hussmann lagde op på sin Facebook-profil. Foto: Per Hussmann

Fredag eftermiddag fik Per Hussmann sit humør ødelagt, da han så, at adskillige facader omkring Genforeningshaven i Aabenraa var blevet sprayet til. 

- Jeg er træt af, at folks skattekroner skal gå til at rengøre efter graffiti. Det er frustrerende, at nogle ikke kan opføre sig ordentligt og har behov for at lave den her slags, siger Per Hussmann fra Aabenraa til TV SYD. 

00:34

Hør her Per Hussmann fortælle, hvorfor han har fået nok af spraymalingen i Aabenraa.

Luk video

Efter oplevelsen lavede han derfor et facebook-opslag, hvor han udlovede en dusør på 1000 kr. for oplysninger, der kan føre til gerningsmændene. 

- Hvis der er noget, man ikke vil finde sig i, så skal man gøre noget ved det. Det føler jeg, at jeg gør. Jeg vil ikke lade være med at gøre noget, for så er det ligesom at sige, at det er okay, siger han.

Opslaget er blevet delt over 200 gange og er blevet kommenteret heftigt.

- Det har overrasket mig, at opslaget har fået så stor opmærksomhed. Det var egentlig ikke formålet, men det er nok et udtryk for, at nogle har samme holdning som mig, siger han. 

 Det er tydeligt, at flere af dem, der har kommenteret, er enige med ham i, at graffiti er noget svineri. 

- "Håber de bliver fundet og kommer til at betale for rengøring mv." 

- "Respekt løs .... vi skal have funden idioterne og fortælle andre at det ikke er okey at ødelægge vores fælles ting !!!"

Her er nogle af de mange kommentarer, som opslaget har fået. Foto: Fra Per Hussmanns opslag på Facebook

 Oversprayede mure og facader i byens gader er et problem, Aabenraa Kommune kæmper med næsten dagligt.

- Den graffiti, vi ser, er i kategorien hærværk. Det har ikke noget med kunst at gøre. Den er negativ og den koster penge at fjerne, siger Jens Wistoft, (V), medlem, Teknik- og Miljø, Aabenraa

Og det går ud over borgerne, når kommunen bruger penge på rengøring af byens mure.

- Det er penge ud af vinduet. Vi kommer til at tage nogle af borgernes penge og gøre rent for - penge vi kunne have brugt på noget andet, siger han.