TV der bevæger dig

Borgere skal udvikle skoven

I Årup Skov har man inviteret på skovtur for at give borgerne mulighed for at være med til at udvikle skoven.

Arrangementet startede med en gåtur i Årup skov, hvor borgerne kunne dele deres ideer. Foto: Andreas Peter Als, TV SYD

"Sæt dit præg på fremtidens skov".

Sådan lød overskriften, da Naturstyrelsen inviterede på skovtur tirsdag aften i Årup Skov ved Aabenraa. Formålet var at få de besøgende til at komme med inputs og ideer til nye tiltag i skoven.  

- Statens skove drives af skatteydernes penge. Derfor er det afgørende, at vi også spørger dem og taler om, hvordan skovene skal udvikle sig, siger Inge Gillesberg, skovrider, Naturstyrelsen Sønderjylland.

Naturstyrelsen er ved at lave en ny 15-års plan for skovene i Sønderjylland, og det er derfor, borgerne er inviteret på skovtur.  

Hvis et skovområde eksempelvis bliver fældet, kan borgerne tilkendegive, om de ønsker området plantet til igen eller ønsker et område med masser af lys.

- Hvis der er et sted, man fangede haletudser som barn, så kan det være, at man skal lukke nogle grøfter, så den her haletudsedam kommer tilbage igen - til glæde for både mennesker og haletudser, siger Inge Gillesberg.  

Meninger har der også været mange af til aftenenes tur i skoven. 

- Det kan jo godt være lidt modstridende ting, folk synes, og derfor er det os, der skal finde balancen, men inputs er rigtig vigtige.  

Mest sete på tvsyd.dk