Borgmester bakker op om øget grænseindsats

Aabenraa Kommune har i dag et incidenstal på 105,7 pr. 100.000 indbygger. Det er noget lavere end Flensborgs på 177,5.

13 grænseovergange lukker og grænsekontrollen skærpes. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse. 

En nyhed som borgmesteren i Aabenraa ikke ser sig uforstående overfor.

- Jeg vil sige det sådan, at jeg bakker op om øget kontrol og om grænselukningen. Jeg kan ikke andet end acceptere og respektere de udfordringer, der er, siger Thomas Andresen (Venstre).

Aabenraa kommune har i dag et incidenstal på 105,7 pr. 100.000 indbygger, hvilket er det sjettehøjeste i Danmark. I går torsdag lød incidenstallet på 73, og da var håbet, at man kunne være en del af en eventuel genåbning.

- Vores tal er jo samlet set steget, og derfor er tanken om en øget grænsekontrol positiv. Men den skulle jo have været med baggrund i, at vi selv havde lave incidenstal, så vi stod klar til at være en del af en eventuel genåbning af samfundet, forklarer han.

Tror ikke på problemer

Borgmesteren har rundt regnet 140 ansatte i sin kommune og 3.500 arbejdende folk, der dagligt kommer fra Tyskland og ind i Aabenraa Kommune. Men han tror ikke, at grænselukningen kommer til at skabe problemer for dem.

- I og med at vi har Padborg åbent, så synes jeg, at for vores grænsependlere kommer der ikke de store ændringer nu, siger han.

I forhold til smittefare henviser han til, at der er gode forhold for at blive testet, så pendlerne ikke tager smitte med ind i Danmark.

- De skal gøre det samme, som de gjorde i forvejen. Vi har sørget for, at der er gode muligheder for at få taget test, så kan de overholde reglen om 72 timer, siger borgmester Thomas Andresen med henvisning til, at grænsependlere skal fremvise en negative test, der er maksimalt 72 timer gammel ved indrejse til Danmark.