Borgmester udsat for hærværk: Det er politisk

Aabenraas borgmester fik natten til søndag smadret sin bil. Han mener selv, at det er politisk motiveret.

- Jeg er mest irriteret over, at jeg nu også er med på listen over politikere, der har været udsat for hærværk.

Sådan siger borgmester Thomas Andresen fra Aabenraa til jv.dk, efter hans bil natten til søndag blev ødelagt.

Bilens bagrude blev knust, men der er ikke stjålet noget fra bilen. Netop det faktum gør borgmesteren ret overbevist om, at der ligger andet end tilfældigheder bag hærværket.

- Jeg tror, at det er politisk motiveret, da det virker åndssvagt, hvis det ikke var, når der ikke er stjålet noget. Jeg er 99 procent sikker på, at det er politisk, siger han.

Han kan ret præcist fastlægge gerningstidspunktet til omkring klokken 03.30, da han blev forstyrret i sin nattesøvn.

- Jeg var sådan lidt halvvågen i nat, da jeg kunne høre en snakke i telefon ude foran huset. Det var sådan i min underbevidsthed, og der var der en lyd. Jeg troede, at personen bare fik aflad på naboens skraldespand, men der blev så kastet en stor sten ind i bilen, fortæller Thomas Andresen.

At det var sådan, det hang sammen, fandt han dog først ud af søndag morgen, selvom han er overbevist om, at gerningsmanden gerne ville have, at han skulle være vågnet helt.

Politikeren vil gerne præcisere, at der ikke er tale om en udenlandsk tyvebande.

- Det er vigtigt at slå fast, at det var en dansk talende mand. Jeg siger det, fordi jeg hører stemmen, når han taler i mobiltelefon, forklarer han.

Hvad der præcis er årsagen til gerningen, ved borgmesteren ikke:

- Jeg har før haft nogle utilfredse borgere, især med asylcentret, men jeg har altid haft en tilgængelighed omkring det, og så er det jo træls, at sådan noget sker. Man er ikke rationelt tænkene, når man gør sådan noget. Personen får heller ikke sit budskab ud. Jeg aner jo ikke, hvorfra utilfredsheden kommer eller hvad personen vil, siger borgmester Thomas Andresen.