TV der bevæger dig

Chauffører fordømmer natursvineri

Meget af det affald som flyder i Padborg har udenlandske chauffører fået skyld for at have smidt. De som TV SYD talte med i dag, tager klar afstand fra det at smide affald i naturen.

01:53

1 af 2

De holder på ræd og række. Lastbiler fra det meste af Europa står side om side, fælg mod fælg, flere steder i Padborg. Et af stederne er ved Told i Padborg, hvor rumænere, bulgarere, litauere, polakker med flere laver mad, vasker tøj og tilser deres lastbiler.

Men det er ikke alle som husker at rydde op efter sig selv, når de igen kan sætte kurs sydpå gennem Europa. Den rumænske chauffør, Mihail Manciulea går selv meget op i, at rydde op efter sig selv.

- Det er ikke i orden. Jeg hader de folk der bare smider det ud. Jeg elsker naturen og det er ikke godt, at affaldet ender i naturen. Men der er flere af chaufførerne som ikke er opdraget til andet og bare smider det ud af vinduet, siger han til TV SYD.

De fleste af de ventende chauffører havde ikke lyst til at tale med TV SYD, men én udover Mihail Manciulea ville. Han giver sin landsmand ret i, at chaufførerne ikke tænker over, hvor affaldet ender.

- De smider det bare ud af vinduet, når de er på vejene, siger Daniel Moviga.