TV der bevæger dig

COVID-19

Corona tvinger det tyske mindretal til at aflyse årets fest på Knivsbjerg

Knivsbjergfesten skulle i år have fejret 100-året for det tyske mindretal i Danmark, men coronakrisen tvinger arrangøren til at aflyse.

Hvert år samles ca. 4.000 mennesker fra det tyske mindretal i Danmark til sommerfest på Knivsbjerg. Men festen i år er nu aflyst. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Årets højdepunkt for det tyske mindretal i Danmark er på grund af coronasituationen udsat et år. 

- Beslutningen om at aflyse Knivsbjergfesten har på grund af jubilæumsåret 2020 været ekstraordinært svær, siger Hinrich Jürgensen, formand for det tyske mindretal, Bund Deutscher Nordschleswiger.

Hvert år samles ca. 4.000 medlemmer af det tysk mindretal på Knivsbjerg ved Genner mellem Haderslev og Aabenraa til sommerfesten, der er arrangeret af Deutsche Jugendverband.

- Situationen kræver, at vi er vores ansvar som arrangør bevidst. En afvikling af Knivsbjergfesten på nuværende tidspunkt giver ikke mening. Hverken på grund af de mulige sundhedsmæssige konsekvenser af at mødes så mange eller forsamlingsforbuddet udstukket af den danske regering, siger Jasper Andresen, formand for Deutsche Jugendverband.

Sommerfesten har fundet sted siden 1894 og kun har været aflyst i perioder med krig og konflikter.

Selvom Knivsbjergfesten er aflyst i år, kan de mange deltagere se frem til den 19. juni 2021, hvor næste fest finder sted. Her vil 100-året for det tyske mindretal så blive markeret med et års forsinkelse.

Mest sete på tvsyd.dk