TV der bevæger dig

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet: Vi arbejder allerede sammen kommunalt

Selvom de to partiers landsformænd lægger op til nyt samarbejde, så har det ifølge kommunalpolitikere ikke den store betydning for dem.

Ejler Schütt og Karsten Meyer Olesen slog i dag pjalterne sammen til en snak om regionalpolitik. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Der er stor forskel på landspolitik og regionalpolitik. I hvert fald hvis man ser på samarbejdet mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) proklamerede for nylig i et interview med Fagbladet 3F, at de to partier vil åbne op for et bredt samarbejde over midten.

Så der er ikke noget nyt i det for mit vedkommende

Ejler Schütt (DF)

Men tager man til Aabenraa og spørger de lokale politikere, så er der ikke så meget nyt i det for dem. I Aabenraa har de to partier længe haft et godt samarbejde.  

- Jamen, det er jo ikke noget, vi har mærket noget til. Vi har jo altid i Aabenraa byråd været konsensussøgende og prøvet at få tingene igennem henover midten, siger 1. viceborgmester Ejler Schütt (DF) til TV SYD.

- Så der er ikke noget nyt i det for mit vedkommende, fortsætter han.

Og socialdemokraten Karsten Meyer Olesen, der er sit partis borgmesterkandidat er helt enig med Ejler Schütt.

- Forskellen er måske, at det er en større skelsættende ting i Folketinget, end det er i kommunale sammenhæng, for her eksisterer det i vores dagligdag, siger Karsten Meyer Olesen.  

 

00:27

Hør de to politikere tale om deres fælles samarbejde.

Luk video