TV der bevæger dig

Datter husker ikke vold

Første dag i mishandlingssag fra Aabenraa: Faderen og moderen nægter at have begået vold mod fem døtre. Og i dag kunne en af døtrene ikke huske ret meget om voldsepisoderne.

Arkivfoto

Forældrene er tiltalt for fysisk mishandling af børnene gennem 16 år - heraf 11 i Aabenraa.

Sagen blev indledt ved retten i Sønderborg i dag. Både faderen og moderen nægter sig skyldig. De erkendte dog, at der har været tilfælde af vold i hjemme. Men det er ikke foregået i det omfang, som der er rejst tiltale for - og mest når faderen var guld.

Ændrede forklaring

I eftermiddag blev den nu 20-årig datter afhørt. Ifølge P4 Syds reporter har datteren forklaret, at de slag faderen har givet ikke er været så hyppige som anført i anklageskriftet.

Anklageskriftet bygge i nogen grad på datterens forklaring. Hun blev derfor spurgt, hvorfor hun ændrede forklaring i retten. Det vidste hun ikke, lød svaret.

Før dagens retsmøde udtalte faderens forsvarer, at faderen mener, at volds-historierne er opdigtede.

Har slået konen

Faderen indrømmede i dag, at han har slået sin kone. Han fortalte, at når han er ædru, er han from som et lam. Men når han drikker, har han ikke været god mod sin familie, noterer P4 Syd.

Var bange

Moderen har hidtil nægtet at kende til mandens voldelige adfærd. Men i retten fortalte hun, at hun kender episoder, som hun ikke har fortalt politiet om, fordi hun var bange. Hun har bl.a. set hendes mand klippe håret af nogle af de fem døtre. Forklaringen var, at de havde lus - og ikke kunne slippe af med dem.

I sin forklaring erkendte hun, at manden havde slået hende mindst fem gange om året - også foran børnene.

Fra Bosnien

Afhøringen tager ekstra tid, da alle spørgsmål skal via en tolk. Familien kom til Danmark fra Bosnien i 1992, men bor på nuværende tidspunkt i Aabenraa, som de flyttede til i år 2000. De to ældste børn er født i Bosnien.