De to-hjulede trafikanter har politiets opmærksomhed netop nu

Politiet har et særligt godt øje til de to-hjulede trafikanter i denne uge, hvor der er fokus på dumdristige cyklister og ulovlige knallerter.

Bløde trafikanter udgør en stor andel af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, og de er mere udsat for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker.

Derfor gennemfører politiet med jævne mellemrum kampagner rettet mod de to-hjulede trafikanter, som tilfældet er i denne uge.

Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi har allerede gennemført en række tjek af både cyklister og ulovlige knallerter.

- Vi gør det ind i mellem vores øvrige opgaver. Og det har givet resultat i form af flere ulovlige knallerter, da vi var i aktion i Sønderborg først på ugen, siger Knud Reinholdt, vicepolitiinspektør,  Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Hvis knallerter kører for stærkt, udgør det en væsentlig risiko for føreren selv og for medtrafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og fællesstier. Det kan også give støjgener til irritation for omkringboende. Et våben i indsatsen mod ulovlige knallerter er de såkaldte ”rullefelter”, hvor politiet kan måle om knallerter kan køre hurtigere, end de er godkendt til.

Hvorfor indsats mod cyklister og knallerter?