Demonstration: Stop grænsekontrol og riv vildsvinehegnet ned

Den 4. januar er det tre år siden at den midlertidige grænsekontrol blev genindført. Det markerer Alternativet med en demonstration for åbne grænser.

- Med grænsebomme og senest det såkaldte 'vildsvinehegn' er vi i stigende grad ved at lukke den grænse, vi i årevis har kæmpet for skulle være så lille en barriere som muligt.

quote

Det ultimative mål ville være at stoppe den permanente grænsekontrol og rive vildsvinehegnet ned.

Karin Rohr Genz, folketingskandidat, Alternativet (Å)

Sådan lyder det fra Alternativet, der fredag afholder en demonstration ved den dansk-tyske grænse.

Demonstrationen hedder ‘Åben grænse for mennesker og natur’, og formålet er at vise modstand mod, hvad initiativtagerne mener, er negativ symbolpolitik.

- Vi skal lade være med at lave negativ symbolpolitik, der handler om at lukke os inde og tro, at vi kan lukke os af fra resten af verden, siger Karin Rohr Genz, der er folketingskandidat fra Alternativet (Å).

Stop kontrol og riv hegnet ned

Demonstrationen begynder klokken 15 i Kruså, hvorfra den bevæger sig mod grænsen. På den tyske side fortsætter den mod Fleggaard, hvorefter turen går retur til Danmark.

På demonstrationens Facebook-begivenhed har 119 personer vist interesse, og Karin Rohr Genz håber, de sammen kan synliggøre deres modstand mod hegn og kontrol.

- Det ultimative mål ville være at stoppe den permanente grænsekontrol og rive vildsvinehegnet ned. Vi skal bruge ressourcerne på at lave stikprøvekontrol og på efterforskningsarbejde og naturbevaring i stedet, siger hun.

quote

Det kan godt være, at det ikke flytter i noget dag eller i morgen, men jeg tror på, at hvis man holder fast, så flytter tingene sig.

Karin Rohr Genz, folketingskandidat, Alternativet (Å)

Anden demonstration på seks måneder

Mens demonstranterne bevæger sig rundt på ruten, vil der på begge sider af grænsen være talere fra repræsentanter fra diverse politiske partier og interesseorganisationer fra begge sider af grænsen.

Dagens demonstration er Alternativets anden ved grænsen.

Tilbage i september 2018 demonstrerede partiet første gang ved grænsen, og her bakkede Sydslesvigske Vælgerforening op om en mere åben grænse.  

- Det kan godt være, at det ikke flytter i noget dag eller i morgen, men jeg tror på, at hvis man holder fast, så flytter tingene sig, mener Karin Rohr Genz.