TV der bevæger dig

Det tyske mindretal har fundet jubiliæums-logo

Det tyske mindretal kan fejre sit 100 års jubilæum i 2020 og er klar med et logo til festlighederne.

Logoet er skabt af grafiker Peter Kleinschmidt.

Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN) præsenterede på sit hovedbestyrelsesmøde mandag aften et logo for det tyske mindretals 100-års fødselsdag i 2020.

- Selvfølgeligt var afstemningsresultatet i 1920 set med mindretallets øjne og på daværende tidspunkt ikke noget at juble over. Men alene den kendsgerning, at det tyske mindretal efter 100 år stadig lever i bedste velgående, er værd at fejre, siger BDN formand Hinrich Jürgensen og tilføjer, at den positive udvikling fra fjendskab til venskab i grænselandet ligeledes er værd at markere.

Logoet er skabt af grafiker Peter Kleinschmidt. Hinrich Jürgensen mener, at de traditionelle blå-gule farver og mindretallets våben med løverne og broen skaber sammenhæng i det nye logo.

Det er hensigten, at logoet skal anvendes i årene op til jubilæet i forbindelse med aktiviteter, der relaterer til jubilæet.

BDN har til forberedelse af jubilæumsaktiviteterne etableret en styregruppe, der udover BDN’s formand tæller repræsentanter for mindretallets organisationer.