Efter kritik i TV SYD: Nu vil kommune gerne informere

Aabenraa Kommune inviterer onsdag aften til offentligt møde om de risikovirksomheder, der ligger i kommunen. Det sker efter en række borgere i byen i TV SYD har udtryk kritik og bekymring over manglende oplysninger.

Omkring 50 borgere - især naboerne til risikovirksomhederne - har tilmeldt sig mødet for at få mere at vide. På mødet kan deltagerne få et indblik i de beredskabs-, miljø-, plan- og bygningsmæssige forhold i området omkring en risikovirksomhed. Deltagerne får også information om sikkerhedsmæssige forhold, for eksempel hvordan man forholder sig, hvis der lyder en alarm.

Tre i Aabenraa

I Aabenraa Kommune ligger der tre virksomheder, som er omfattet af risikobekendtgørelsen. Det drejer sig om IAT A/S og A/S Haahr Tank-Lager på Aabenraa Havn samt Enstedværket ved Styrtom.

Fakta om risiko-virksomheder

En risikovirksomhed er en virksomhed, hvor der i produktionen indgår et eller flere farlige stoffer i en mængde, der overskrider de grænseværdier, som står beskrevet i den såkaldte risikobekendtgørelse. Risiko kan både være i forhold til mennesker, men også i forhold til det omgivne miljø. 

 

Mødet finder sted onsdag den 3. november kl. 19.00 ? 20.30 i byrådssalen på Skelbækvej 2 i Aabenraa.

SE hele TV SYDs tema om farlige virksomheder her.

TV SYDs temaside - Link til tema-side om farlige virksomheder