TV der bevæger dig

En hollandsk mand tilstår indsmugling af 60 kilo hash

En hollandsk mand forsøgte at smugle 60 kilo hash ind i Danmark via Frøslev Grænseovergang, men blev opdaget af narkohunde med gode næser.

Den hollandske mand forsøgte at komme ind i Danmark med 60 kilo hash via Frøslev Grænseovergang i begyndelsen af september. Fotoarkiv.

En 41-årig hollandsk mand har tilstået indsmugling af 60 kilo hash ved Frøslev Grænseovergang.

Manden forsøgte at komme ind i Danmark fredag den 4. september, hvor den 41-årige kom kørende i en hollandsk indregistreret personbil, der blev taget ud til kontrol af toldere fra Toldstyrelsen.

Bilen blev undersøgt af toldernes narkohunde, som opdagede, at der var gemt 60 kilo hash i bilen.

Den 41-årige mand blev derefter anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden blev dagen efter ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i knapt fire uger.

Den sigtede nægtede sig i første omgang skyldig, men har efterfølgende erkendt indsmuglingen.

Der venter nu den 41-årige et retligt efterspil.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest):

  • Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
  • UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
  • UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
  • På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
  • UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
  • I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

 

Mest sete på tvsyd.dk