Politiet åbner den femte grænseovergang til Danmark

Mandag morgen genåbner grænseovergangen i Pebersmark i Aabenraa Kommune. Dermed vil der være i alt fem åbne grænseovergange ved den dansk-tyske grænse.

Mandag morgen klokken 07 genåbner grænseovergangen i Pebersmark i Aabenraa Kommune, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dermed er der i alt fem åbne grænseovergange ved den dansk-tyske landegrænse, når Danmark mandag åbner for tyske turister.

- Vi analyserer og vurderer løbende på det forventede omfang af trafik ind over landegrænsen. På den baggrund har vi besluttet også at åbne grænseovergangen i Pebersmark. Med den beslutning håber vi, at trafikken vil kunne afvikles endnu mere fleksibelt og effektivt hen over grænsen, oplyser politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi i pressemeddelelsen.

De andre åbne grænseovergange er i henholdsvis Kruså, Frøslev og Sæd, som alle er døgnåbne, mens grænseovergangen i Padborg kun har åbent mellem klokken 07 og klokken 23.

Grænseovergangen i Pebersmark vil dagligt være åben mellem klokken 07 og klokken 19.

Grænsen har været delvist lukket siden den 14. marts for alle, der ikke havde et anerkendelsesværdigt formål.

Det vil sige, at eksempelvis udlændinge, der bor eller arbejder i Danmark, har haft tilladelse til at rejse ind i Danmark.

Også norske og islandske turister får lov til at rejse ind i Danmark fra mandag den 15. juni.

For alle tre nationaliteter er det dog forudsat, at der er booket minimum seks overnatninger et sted i landet.