Erik deltager i VM i cykling for plejehjem

På plejehjemmet Grønningen deltager man lige nu i VM i cykling. Meningen er at få beboerne til at få det bedre ved at dyrke motion.

Erik Reimers er en af de beboere på plejehjemmet Grønningen, der deltager i verdensmesterskaberne i cykling for plejehjem.

Han har trænet siden marts, og forvetningerne er høje, når konkurrencen i dag skydes i gang på plejehjemmet. 

- Det er alletiders. Jeg glæder mig, og vi vinder jo. Jeg gør i hvert fald, hvad jeg kan, siger Erik Reimers, beboer på Grønningen. 

VM i cykling for plejehjem foregår på en motionscykel foran et tv. Her kan beboerne selv vælge hvilket land, de vil cykle i, hvilken rute og om de vil høre musik til. Efter turen bliver kilometerne talt op, og 1. september kåres der en vinder.  

Øget livskvalitet

På plejehjemmet Grønningen har man oplevet en øget livskvalitet, siden beboerne begyndte at træne i marts. 

- Det er en god motivation - også for vores medarbejdere. Vi oplever, at det giver øget livskvalitet for vores beboere i forhold til kost og søvn, og så kommer blodcirkulationen i gang, siger Helle Marie Hansen, områdeleder for plejehjemmene i Aabenraa Kommune.

For Erik Reimers har turene på cyklen også haft en stor betydning. Før gik han med rollator, men den er der ikke så stort behov for mere. 

Personalet cykler med

Alle kan deltage. Selv dem i kørestol, fordi de kan sidde i kørestolen og cykle med. På cyklen er der en hjælpemotor, så hvis man ikke har så mange kræfter i benene, så kan man også deltage - enten ved at bruge benpedalerne eller armpedalerne.

Også personalet cykler med på en helt almindelig motionscykel.

- Sommetider får vi nogle gode historier, som vi ikke har hørt før, og så kan de fortælle om nogle af de ting, vi ser i fjernsynet. De sønderjyske byer og ruter er dem, der er mest in i forhold til resten af Danmark og i verden for den sags skyld. De vil gerne køre steder, de kender eller har boet, siger Betina Dyrby Hansen, aktivitetsmedarbejder på Grønningen.

Plejehjemmet Grønningen dyster mod andre plejehjem fra Norge, Sverige og Island samt to andre plejehjem fra Aabenraa Kommune. I Danmark er der kun en anden kommune, der deltager, udover Aabenraa. 

Når projektet slutter, kan man vælge, om man vil investere i udstyret eller finde på et andet alternativ. 

- Lige nu vil vi i hvert fald rigtig gerne fortsætte, siger Helle Marie Hansen, områdeleder for plejehjemmene i Aabenraa Kommune.