Et stykke uberørt natur skal plejes af vilde heste

Overdrevet Bjergskov ved Aabenraa skal plejes af vilde heste. Syv heste af racen konik bliver hentet op fra Tyskland og sat ud for blandt andet at spise brombærkrat.

Konik-hestene sættes ud for at pleje området Bjergskov, som er et stykke enestående vild natur i Danmark. Området har som noget af det eneste aldrig nogen sinde været under plov.

I alt syv såkaldte konik-heste fra Tyskland sættes ud for at pleje området. Hestene er en pony-type og en af de ældste vilde racer, der er tilbage i Europa. 

De er godt tilpasset til også at gå udenfor om vinteren og skal ikke på stald, men de har et læskur, hvor de kan være, hvis det bliver blæsende og koldt, og de vil blive holdt øje med.

Hestene er stærke, nøjsomme og spiser stort set alt - også brombærkrat, og på den måde er de med til at forbedre levevilkårene for en række sjældne planter, insekter og dyr i området, så det ikke drukner i brombærkrat.

Der kommer til at gå en hingst, fire hopper og to helt nye føl fra dette forår i Bjergskov. Hestene er vilde, men går for at have et venligt og fredeligt temperament.

Bjergskov forvaltes i et samarbejde mellem Verdens Skove, Naturstyrelsen og Forsvaret. 

Hestene sættes ud lørdag den 6. maj klokken 16-18 i Bjergskov ved Aabenraa, og alle er velkommen til at overvære begivenheden.