Et trekantsdrama er på vej mod storkereden i Smedager

Første påskedag parrede en hunstork sig med Clyde i Smedagerreden. Samtidigt er to andre hunstorke på vej dertil. Et trekantsdrama er på vej.

Et fuldendt trekants storkedrama kan meget vel være på vej mod storkereden i Smedager.

Første påskedag om formiddagen landede en hunstork i reden hos Clyde, og kort efter sad han på ryggen af hende, hvormed de sammen sikrede, at nye storkeunger antageligt vil bryde æggeskallen og flyve ud i verden, når foråret er forvandlet til sommer.

Samtidigt er to andre hunstorke på vej mod Smedagerreden. Den ene er Annika, som tidligere blev fordrevet derfra, og det er Bonny, som sidste år rugede et enkelt æg ud i reden.

- De to er lige nu et sted over det sydøstlige Tyskland på vej fra storkekorridoren i Tyrkiet til Smedager, og alt efter hvordan vejret bliver, lander de antageligt i løbet af den kommende uges tid, og de vil begge kæmpe for deres ret til reden, siger storkeekspert Mogens Lange fra Storkene.dk.

quote

Et fuldendt drama er på vej

Mogens Lange, storkeekspert, storkene.dk

Fuldendt trekantsdrama

- Hermed har vi et fuldendt trekantsdrama, hvor kun den stærkeste vil vinde. Vi har aflæst den ring, som sad på hunstorken, der i formiddags parrede sig med Clyde, og det viser sig at være hende fra reden i Uge. Så nu har vi tre hunner, som alle vil se sig som den naturlige beboer i Smedager sammen med Clyde. Et fuldendt drama er på vej, siger Mogens Lange.

Dramatisk kamp i Uge

Han oplyser, at der påskelørdag omkring solnedgang var en dramatisk kamp imellem tre storke ved reden i Uge, og at det kan være forklaringen på, at hunnen derfra har set sig lun på Clyde blot 8,4 luftkilometer væk i Smedager.

Ringmærket dokumenterer, at det var hunstorken fra Uge, som første påskedag parrede sig med Clyde i reden i Smedager.
Ringmærket dokumenterer, at det var hunstorken fra Uge, som første påskedag parrede sig med Clyde i reden i Smedager.
Foto: TV SYD og Storkene.dk

fortsættes…