TV der bevæger dig

EU vil have Tyskland til at undersøge dansk transportfirma

Tyske myndigheder skal undersøge, om det danske transportfirma H.P. Therkelsen overholder EU-reglerne. Det anmoder EU-Kommissionen om.

05:48

I Juli kunne TV SYD dokumentere, at der på denne adresse, Neustadt 10 inde midt i Flensborg, var oprettet mellem 10 og 15 selskaber

1 af 2

Det er ikke sket det store i sagen siden TV SYD i sommer kunne berette om danske transportfirmaer, der opretter postkasseselskaber i Tyskland, men efter at Europa-parlamentariker Ole Christensen (S) har spurgt specifikt ind til firmaet H.P. Terkelsen, har EU-Kommissionen anmodet de tyske myndigheder om at undersøge, om firmaet overholder EU-reglerne.

- Jeg håber, at H.P. Terkelsen bare er det første af mange selskaber, som vil blive undersøgt, for branchen er udsat for voldsom konkurrence, og hvis vi ikke gør noget ved det her problem, risikerer vi at miste danske arbejdspladser, siger Europaparlamentsmedlem Ole Christensen (S) til TV SYD.

Som svar på anmodningen fra EU-Kommissionen siger administrerende direktør i H.P. Therkilsen til Politiken

- Vi står uforstående over for den fremgangsmåde, som socialdemokraterne bruger her, fordi vi mener, at det er en national forordning, hvordan man forvalter det her. Jeg kan sige, at vi har haft den forretning siden 1972, og vi har indtil dags dato ikke fået noget påbud eller nogen anmærkning af de tyske myndigheder, som hvert eneste år har fået regnskaber og dokumentation fra os.

 

Sagen kort:

I Sommeren afslører TV SYD, at transportfirmaer, der har al deres
fysiske aktivitet i Danmark, har deres postadresse i Tyskland. Formålet
er at omgås de danske overenskomster ? og dermed de høje danske
lønninger til vognmænd.

Den 27. juli dokumenterer TV SYD, at mange transportfirmaer deler
den samme adresse.

Den 1. august udtaler Chefjurist hos Dansk Transport og Logistik, John
Roy Vesterholm, at den praksis TV SYD har dokumenteret er ulovlig.
Samme dag lover den daværende transportminister, Henrik Dam
Kristensen (S), at gå ind i sagen.

 

Mest sete på tvsyd.dk