EU vil have Tyskland til at undersøge dansk transportfirma

Tyske myndigheder skal undersøge, om det danske transportfirma H.P. Therkelsen overholder EU-reglerne. Det anmoder EU-Kommissionen om.

Det er ikke sket det store i sagen siden TV SYD i sommer kunne berette om danske transportfirmaer, der opretter postkasseselskaber i Tyskland, men efter at Europa-parlamentariker Ole Christensen (S) har spurgt specifikt ind til firmaet H.P. Terkelsen, har EU-Kommissionen anmodet de tyske myndigheder om at undersøge, om firmaet overholder EU-reglerne.

- Jeg håber, at H.P. Terkelsen bare er det første af mange selskaber, som vil blive undersøgt, for branchen er udsat for voldsom konkurrence, og hvis vi ikke gør noget ved det her problem, risikerer vi at miste danske arbejdspladser, siger Europaparlamentsmedlem Ole Christensen (S) til TV SYD.

Som svar på anmodningen fra EU-Kommissionen siger administrerende direktør i H.P. Therkilsen til Politiken

- Vi står uforstående over for den fremgangsmåde, som socialdemokraterne bruger her, fordi vi mener, at det er en national forordning, hvordan man forvalter det her. Jeg kan sige, at vi har haft den forretning siden 1972, og vi har indtil dags dato ikke fået noget påbud eller nogen anmærkning af de tyske myndigheder, som hvert eneste år har fået regnskaber og dokumentation fra os.

 

Sagen kort: