TV der bevæger dig

Fanger lastbil-tyve igen

En chauffør fra vognmandsfirmaet Andreas Andresen i Padborg har igen fundet stjålne lastbiler. Denne gang på en rasteplads syd for grænsen, hvor tyven havde fået kolde fødder og havde efterladt lastvognstoget.

Politieet i Neumünster ved den stjålne lastbil fra Kolding, som blev fundet på rastepladsen ved Aalbek.

To lastbil-trækkere og tilhørende trailere blev tirsdag nat stjålet hos Volvo i Kolding. Ved den sidste rasteplads før grænsen blev den ene af tyvene spottet og politiet tilkaldt.

En slap væk

Den ene tyv blev tilbageholdt, men den anden nåede at køre. På det tidspunkt var tyveriet i Kolding ikke anmeldt endnu, så man vidste ikke at der var tale om to stjålet vogntog.
 
Oplysningerne om den anden lastbil blev rundkastet via det særlige system, LAGOS, som branchen og forsikringstagerne har. Og til en mand hos firmaet Andreas Andresen i Padborg, som gentagne gange har fundet stjålne lastbiler i Tyskland.

Senest for to uger siden, hvor en chauffør - nær Berlin - havde spottet to andre vogntog, som littauere havde stjålet i Kolding.

Se efter lastbilen

Igen fik chauffører fra vognmandsfirmaet i Padborg besked på at se efter lastbilen. Og på en rasteplads ved Aalbek var der gevinst.

Politiet i Neumünster blev guidet til den stjålne trækker med hænger. Men tyven havde åbenbart mærket jorden brænde under sig - efter at kollegaen var stoppet i Danmark. Lastvognstoget stod låst, gardinerne trukket for og der var ingen personer i nærheden.

Hver tredje bliver fundet

LAGOS-systemet har vist sin effektivitet - sammen med de private netværk, som danske vognsmandsfirmaer har. Forsikring og Pension oplyste for to uger siden, at der er anmeldt tyveri af over 170 lastvognstog i år. Heraf er knap 70 fundet igen. Det svarer til at hver tredje vogntog bliver fundet.

Et lastvognstog har en værdi af ca. en million kroner - plus eventuel last.