Fem er smittet med corona hos Aabenraa Kommune

I alt er tre medarbejdere og to borgere i henholdsvis hjemmeplejen og hos Hjernecenter Syd i Aabenraa Kommune testet positiv med covid-19.

Fem smittetilfælde blandt medarbejdere og borgere i hjemmeplejen og Hjernecenter Syd i Aabenraa Kommune gør, at Aabenraa Kommune har iværksat en opsporing for at begrænse yderligere smitte af covid-19.

Som et led i dette er i alt 34 borgere og 96 medarbejdere testet i hjemmeplejen og på Hjernecenter Syd.
Samtidig er de nødvendige forholdsregler taget for at inddæmme og begrænse smitten. Det betyder blandt andet, at de smittede borgere er isoleret, de smittede medarbejdere er sygemeldte og isoleret, og alle pårørende er orienteret.

- Vi fik mistanke om corona torsdag. Lige så snart vi i de næste dage fik svar på de første test, satte vi gang i  opsporing og test af både medarbejdere og borgere, som har været i kontakt med de smittede medarbejdere og borgere. De relevante pårørende til de testede borgere er blevet orienterede, siger social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen.

Den smittede medarbejder i hjemmeplejen er tilknyttet et distrikt i Aabenraa by, mens de smittede medarbejdere og borgere ved Hjernecenter Syd alle er tilknyttet aktivitetstilbuddet i Kliplev.

Medarbejdere bruger maske eller visir

Medarbejdere vil nu bære maske eller visir ved alle borgerkontakter i det ramte distrikt i hjemmeplejen og på Hjernecenter Syds bosted i Kliplev. Derudover er der indført besøgsrestriktioner på bostedet, og aktivitetstilbuddet er lukket i tre uger.

- Vi har også været i kontakt med de pårørende og bedt dem om selv at lade sig teste, hvis de har besøgt os inden for de seneste syv dage. Det har vi gjort for at være sikre på, at ingen pårørende går rundt med smitte oven på denne situation, siger Karen Storgaard Larsen, der mener, at det er en kraftig påmindelse om, at smitten stadig er i samfundet.

- Vi skal passe uhyggeligt meget på hinanden, og vi skal have fokus på afstand til hinanden og god hygiejne, tilføjer hun.

Aabenraa Kommune følger fortsat udviklingen og orienterer løbende de relevante pårørende om situationen, mens man i samarbejde med relevante sundhedsmyndigheder forsøger at få klarlagt helt præcist årsagen til smittekæden.

Kommunen mangler at få testsvar på 20 medarbejdere, mens alle borgere har modtaget deres testsvar.