TV der bevæger dig

Fem syd- og sønderjyske skoler udvikler skolegården

Fem skoler i Syd- og Sønderjylland har fået udvalgt pilotprojekter, der skal gøre skolegården mere spændende. De får nu hver 100.000 til at videreudvikle idéerne.

Kongehøjskolen i Aabenraa skal udvikle en legeplads, der appellerer til de stille piger. Foto: Arkitema.

Kongehøjskolen i Aabenraa er én af de udvalgte skoler. Her vil man udvikle et nyt udendørs anlæg, som skal give alle børn lyst til at lege og bevæge sig.

- Vi er utroligt glade for at være kommet i betragtning. Det er fantastisk at få nye øjne til at kigge på de muligheder, der er for at gøre udemiljøet til et rigtig aktivt og inspirerende område. Vi har især kig på de stille piger, som ikke er til boldspil eller klatring på mure og kravlestativer, siger skoleleder på Kongehøjskolen Lisa Holden Christensen.

I alt 17 skoler landet over har fået omkring 100.000 kr. til at videreudvikle deres idéer, som led i kampagnen: Drøn på skolegården. De uvalgte skoler skal nu i samarbejde med eksterne rådgivere konkretisere idéerne på skitseniveau, og i januar 2014 får de fem bedste skoler de sidste penge til at føre idéerne ud i livet.

De udvalgte skoler i Syd- og Sønderjylland er:

  • Kongehøjskolen i Aabenraa
  • Brorsonskolen i Varde
  • Nørre-Snede Skole i Ikast-Brande
  • Skanderup-Hjarup Forbundsskole i Kolding
  • Stensballeskolen i Horsens

Det er Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Kræftens Bekæmpelse, der sammen står bag kampagnen.

Kampagnen sætter fokus på de mange børn og unge, der ikke rører sig ikke nok. Det har ikke kun betydning for deres sundhed, men også for deres evne til at lære, for deres motorik, humør og sociale kompetencer. Så landets skoler er inviteret med i en konkurrence, om hvordan man skolens rammer ? og hermed skolegården ? kan sætte mere gang i kroppen.

Se mere om Drøn på skolen på kampagnens egen hjemmeside.