Fjordskolen skal flytte til Kruså

Trods protester fra forældre, pædagoger og lærere, så har Aabenraa byråd netop besluttet, at specialskolen Fjordskolen i Aabenraa, skal flytte til Kruså.

Fjordskolen rummer 239 elever med forskellige handicap, skal flytte til Kruså, det har et flertal af politikerne i Abenraa netop besluttet på byrådsmødet onsdag aften.

Flytningen skal ske til eksisterende, men nu tomme skolebygninger i Kruså, som politikerne mener kan samle alle afdelinger af skolen geografisk på et sted. Lige nu består skolen nemlig af flere afdelinger placeret rundt om i Aabnenraa.

-Vi står på en brændende platform med den nuværende skolebygning. Der er både arbejdsmiljøproblemer og mangel på faglokaler, og så har der længe været et ønske om at samle skolen, siger borgmesteren.

-I den bedste af alle verdener ville vi have bygget en helt ny skole, men vi har ikke 150 millioner kroner, og skolen i Kruså er en god skole, og jeg mener det her er en god løsning for børnene, siger Thomas Andresen og fortsætter:

-Uanset hvad skal børnene flyttes fra den nuværende skole. Om det så er 2 eller 20 km kan være lige meget for, hvor meget deres hverdag bliver forstyrret, slutter borgmesteren.

Trine Bjørnel er forælder til et barn på skolen, og både hun og en stor del af de andre forældre er ikke enige i politikernes argumenter. De er meget bekymrede for deres børn skal flytte så langt væk, da de mener, børnene ikke kan rumme sådan en flytning af mange årsager.

-Fjordskoleeleverne bruger Aabenraa by og dens kulturtilbud rigtig meget, og det er utrolig vigtigt for børnene, det gælder alt fra Sønderjyllandshallen, idræts- og svømmehal, skøjtebanen, trafiklæring osv. er vigtige elementer i forbindelse med motorik og lign, fortæller Trine Bjørnel til TV SYD.

Desuden føler vi ikke, at vi som forældre, vores børn og vores super kompetente lærere og pædagoger er blevet hørt trods mange former for "opråb", siger Trine Bjørnel, og uddyber:

-Indlæringen for den her gruppe børn bliver betydelig vanskeligere, når børnene føler sig skubbet ud på et sidespor.

Med 239 elever er Fjordskolen den største specialskole til børn med forskellige handicap i Sydjylland.