TV der bevæger dig

Fleggaard afviser ide om at flytte grænsehandel til Sønderjylland

Fleggaard, der er den største aktør i grænsehandelen, afviser forslaget om en grænsehandelszone nord for grænsen.

Tal fra Skatteministeriet opgør grænsehandlen med nydelsesmidler (slik, chokolade, øl og vin) til omtrent 4 milliarder kroner i 2016.

Læs også Supermarkedsboss: Flyt grænsehandlen hjem til Sønderjylland

- Forslaget fra Per Bank lyder som et teoretisk eksperiment. Sådan lyder afvisningen fra Fleggaard-koncernen af et forslag fra Per Bank, der topchef i Dansk Supermarked, der bl.a. driver Bilka og Netto. Han foreslår, at man går drastisk til værks og opretter en grænsehandelszone nord for grænsen, hvor kunderne kan stoppe i Danmark og betale det samme for deres varer som i de tyske butikker. 

- Optimalt set var der slet ikke behov for et grænsehandelsbælte med lavere moms og afgifter. Men faktum er jo, at vi allerede har præcis sådan et bælte. Det ligger bare syd for grænsen i stedet for i Danmark, hvor det ville skabe vækst og job i Udkantsdanmark og sende en masse penge i statskassen, siger Per Bank til Børsen.

- Forslaget fra Per Bank lyder som et teoretisk eksperiment. Vi bakker fuldstændig op om Skatteminister Karsten Lauritzens udtalelser omkring forslaget, lyder kommentaren fra Fleggaards adm. koncerndirektør Jens Klavsen.

I regeringen er skatteminister Karsten Lauritzen (V) også bekymret for grænsehandlen - men han giver ikke meget for et grænsehandelsbælte nord for grænsen.
- Jeg anerkender udfordringen, men hvis det var en super god idé at lave særlige afgifts- og skattezoner, tror jeg, at vi havde kigget på det. Man skal tænke sig grundigt om. Det vil føre til, at folk i Nordjylland spørger: Hvorfor skal vi betale moms heroppe? At behandle folk ens er det klogeste, siger skatteminister Karsten Lauritzen, (V), til Børsen. 

Ifølge tal fra Skatteministeriet udgjorde grænsehandlen med nydelsesmidler (slik, chokolade, øl og vin) omtrent 4 milliarder kroner i 2016.