TV der bevæger dig

Flensborg kan stoppe vildsvinehegn

Flensborg Kommune har en gammel vetoret overfor byggeri i Kollund Skov - og den kan nu forhindre Danmark i at bygge vildsvinehegnet færdigt.

Måske bliver der slet ikke et vildsvinehegn i dele af Kollund Skov. Foto: TV SYD

En gammel aftale betyder, at Flensborg Kommune kan nægte, at der opføres vildsvinehegn i dele af Kollund Skov. Og den vetoret har kommunen tænkt sig at udnytte, skriver dagbladet Flensburger Tageblatt efter et møde i kommunens forretningsudvalg.

Flensborgs overborgmester Simone Lange siger til JydskeVestkysten, at hun ikke kender alle detaljerne i planen for vildsvinehegnet. Derfor vil hun i første omgang tage kontakt til sin kollega i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen.

Dele af Kollund Skov forblev efter genforeningen og frem til 2006 Flensborg Kommunes ejendom. Herefter blev skoven først solgt til en privat investor, som senere - i 2019 - afhændede området til Den Danske Naturfond. Men uanset de skiftende danske ejere så har Flensborg bevaret sin vetoret i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter i skovområdet.

Hvad det får af betydning for opsætning af vildsvinehegnet i skoven er endnu uvist. TV SYD har mandag forsøgt at få en kommentar fra Miljø- og Fødevareministeriet, men de oplyser, at de ikke ønsker at kommentere situationen lige nu, men at de er ved at kigge på sagen.

Grunden til dele af Kollund Skov også efter genforeningen i 1920 forblev tysk, skyldtes nogle forviklinger i forbindelse med grænsedragningen, og skoven forblev Flensborg Kommunes ejendom.

Mest sete på tvsyd.dk