Flere lokale profiler søger mod Folketinget

Der er flere lokale erhvervs- og politiske profiler, der søger valg til Folketinget, ligesom Anders Kronborg (S), der netop har meldt sig som bejler til at afløse Bjarne Corydon som Esbjergs mand på tinge.

Mogens Dall, 53-årig formand for LandboSyd, er netop blevet valgt som Aabenraa-kredsens folketingskandidat for Venstre og afløser dermed forsvarsminister Peter Christensen, som ikke opnåede genvalg ved valget 18. juni sidste år.

Mogens Dall var torsdag aften i kampvalg med det 30 år yngre byrådsmedlem i Haderslev, Camilla Eva Jørgensen. Hun fik 46 stemmer og Mogens Dall Dall fik 82 stemmer.

I Vardekredsen er Venstre i færd med at finde afløseren for Hans Christian Thoning. Her har fire kandidater meldt sig – og deres interne valgkamp er i gang forud for opstillingsmødet, der finder sted mandag den 29. februar. Blandt de fire kandidater er Preben Friis-Hauge, mangeårigt medlem af byrådet i Varde og formand for kommunens tekniske udvalg.

Preben Friis-Hauge, mangeårigt medlem af byrådet i Varde og formand for kommunens tekniske udvalg, vil gerne i Folketinget.
Preben Friis-Hauge, mangeårigt medlem af byrådet i Varde og formand for kommunens tekniske udvalg, vil gerne i Folketinget.