TV der bevæger dig

Folkehjem renoveres: Hvordan så det ud?

Den historiske bygning midt i Aabenraa, Folkehjem, skal renoveres. I den forbindelse efterlyser byens borgmester oplysninger om, hvordan bygningen så ud tilbage i år 1900?

1 af 3

Facader, vinduer og tag skal skiftes ud. Arkitektstuen Aabenraa er rådgiver på projektet og har valgt en sortglaseret teglsten.

- Men er det nu også den tagbelægning, der kommer tættest på det oprindelige? spørger borgmester Thomas Andresen. Han er formand for Folkehjems bestyrelse.

- Det har ikke været muligt for os at finde ud af, hvad det præcist var for et tag, der lå på Folkehjem oprindeligt. Derfor vil vi meget gerne høre fra folk, der måtte ligge inde med den oplysning. Når vi gennemfører så stor en renovering, synes jeg det er overordentligt vigtigt, at vi kommer så tæt på det oprindelige som muligt, slår Thomas Andresen fast.

Den historisk værdifulde bygning midt i Aabenraa som også kaldes hele Sønderjyllands forsamlingshus, skal renoveres i løbet af efteråret. Der er en indbudt licitation i september, og bestyrelsen håber at arbejdet kan gå i gang i uge 38.

Mere kultur