Folkeskoleelever vender tilbage: ’Vi glæder os lige så meget som dem’

Fra på torsdag kan alle folkeskolelever komme tilbage på skolen på fuld tid, og det glæder både forældre og skoler.

Der har været langt mellem sidemakkere og madpakker for landets folkeskoleelever de seneste måneder, men nu bliver de igen en del af hverdagen.

Fra på torsdag kan alle folkeskoleelever nemlig vende tilbage i skole. 

quote

Det har været en prøvelse, men vi har prøvet at få det bedste ud af det

Britta Toft Hansen, mor til tre børn i henholdsvis 1., 5. og 8. klasse

- Det betyder noget fagligt, men socialt betyder det endnu mere, at de har hinanden i virkeligheden og ikke kun online. De kan se hinanden, og hvordan man har det, og hvad man har brug for som kammerater, siger Britta Toft Hansen, der har tre børn, der går i henholdsvis 1. 5. og 8. klasse på Høje Kolstrup Skolen i Aabenraa.

Natten til tirsdag blev blev samtlige partier i folketinget pånær Nye Borgerlige enige om, at alle elever i grundskolen kan vende tilbage, og det glæder skolelederen.

- Jeg tror, at eleverne hungrer efter at komme tilbage, og de glæder sig lige så meget som os. Vi skal nok gøre os umage med at hente det, vi er kommet bagud under corona, siger John Skovby.

Skoleleder John Skovby mener, at skolen også har fået noget ud af coronanedlukningen.
Skoleleder John Skovby mener, at skolen også har fået noget ud af coronanedlukningen.
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

En prøvelse og en lært lektie

Folkeskoleeleverne blev hjemsendt i det tidlige forår. Selvom de mindste klasser allerede er tilbage i skolen på fuld tid, så er det vigtigt, at eleverne fra 5. klasse og opefter også kommer fysisk tilbage i skole.

- Det har været en prøvelse, men vi har prøvet at få det bedste ud af det og hygget os i middags- og eftermiddagspauserne, siger Britta Toft Hansen. 

quote

Coronaen har gjort det svært for os at lykkes med den nære kontakt til eleverne

John Skovby, skoleleder Høje Kolstrup Skole.

Der går 400 elever på Høje Kolstrup skole, men det er et fåtal, der har kunne møde fast på skolen det sidste halve år. Det har dog ikke været spildt, at eleverne og skolen har skulle vænne sig til andre tilstande end normalen. 

- Coronaen har gjort det svært for os at lykkes med den nære kontakt til eleverne via en skærm, men vi har lært lynhurtigt at omstille os til at lave anderledes former for læringsmiljøer og læringsplatforme for vores elever, siger John Skovby.

Snart bliver der igen travlt i skolegården, når der skal blive plads til alle skolens 400 elever.
Snart bliver der igen travlt i skolegården, når der skal blive plads til alle skolens 400 elever.
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

En helt ny skoleglæde

Ventetiden har været lang for eleverne, og det er noget helt nyt, at Britta Toft Hansens børn decideret glæder sig til at komme i skole. Alligevel håber hun på, at hverdagen snart vender tilbage.

- Jeg håber på, at hverdagen kommer tilbage, også selvom børnene igen kommer til at tænke ’åh nej, vi skal i skole’. Men det er heldigvis ikke det, de tænker lige nu, siger hun.

Elever på landets ungdoms- og voksenuddannelser kan alle komme tilbage fra den 21. maj, mens studerende på de videregående uddannelser fra den 21. maj må møde op med 50 procents fysisk fremmøde.