TV der bevæger dig

Forgiftet af gas i bil

En mand har formentlig taget livet af sig med livsfarlig gas, og det er gået ud over andre, der forsøgte at hjælpe.

01:59

Bilen med den døde og den giftige gas blev fundet på Lejrvej.

1 af 2

En mand nåede i Frøslev at tilkalde politiet, før han faldt om på grund af udsivende giftgas fra en bil. Manden kom onsdag aften forbi bilen i Frøslev Plantage, og han kunne se, at der var brug for hjælp. Han nåede lige at ringe, før han selv blev syg. Han blev kørt på sygehuset, da hjælpen nåede frem, og det samme blev to betjente, som også klagede over symptomer på forgiftning.

Måske selvmord

I første omgang blev et større område af skoven spærret af.

- Vi ville forhindre, at flere folk kom ind i området, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd og Sønderjyllands politi.

I første omgang er sagen blevet beskrevet som et selvmord, men vicepolitiinspektør Knud Reinholdt sagde torsdag morgen, at der ikke er nogen endelig konklusion.

- Vi undersøger, hvad der er sket, siger Knud Reinholdt. Politiet tilføjer dog, at selvmord normalt ikke bliver meddelt til offentligheden, men det her har været usædvanligt, og den døde mands familie er indforstået med, at oplysningerne er kommet frem.

Afspærringen af området blev ophævet torsdag morgen klokken seks. Selve køretøjet er bevogtet og skal undersøges nærmere.

Den døde er en lokal beboer på 46 år. I bilen havde han en 10 liter spand med hydrogensulfid, som er meget giftigt. Stoffet bliver også kaldt for svovlbrinte, og det stinker som rådne æg. Dampene kan være årsag til, at det er svært at trække vejret, og de er brandfarlige.

Politiet oplyser, at de tre indlagtes tilstand er stabil. Knud Reinholdt siger, at vidnets tilstand er værre end politifolkenes. Beredskabsstyrelsen har hele natten arbejdet på stedet med at fortynde og neutralisere den giftige gas i området.