TV der bevæger dig

Frivillige kæmper for aktivitetscenter i Tinglev

Nye regler tvinger Tinglev Rideklub ud i en kæmpe ombygning, men i stedet for at gå i chok kæmper de frivillige nu for et stort aktivitetscenter for hele byen.

Sådan skal det nye center se ud.

Det er nedslidte staldbygninger og nye krav til at holde heste, der har tvunget rideklubben til inden år 2020 at bygge deres ridecenter markant om, men i stedet for at tænke småt, har de frivillige i rideklubben sat gang i et storstilet projekt.

- I Tinglev findes ikke længere et hotel/restaurant, hvor man kan overnatte, få serveret begravelseskaffe, holde konfirmation mm, så vi vil lave et forsamlingshus og en stor hal med mulighed for afvikling af flere forskellige aktiviteter - og ikke bare heste og ridning, lyder det fra Finn Märcher fra Tinglev Rideklub.

Der er udarbejdet en folder, der fortæller om planerne for projektet, der løber op i 24 millioner kroner, ligesom rideklubben er i kontakt med Lokale- og Anlægsfonden og Aabenraa Kommune.

- Netop fordi vi bor i "udkanten af en udkantskommune", så skal vi kæmpe endnu mere for udviklingen - og selv gøre en indsats for at få tingene til at ske. Vi er vant til selv at udføre arbejdet og betale, hvad det koster. Der kommer ingen ansat fra kommunen og slår græsset og flytter forhindringer på vores springbane, svarende til at fodboldklubben får slået græs, kridtet baner, malet og opsat mål mv, lyder det fra Finn Märcher fra Tinglev Rideklub.

Tag med til Tinglev Rideklub og hør mere om projektet
Programmet Naboer sender direkte fra Tinglev Rideklub kl. 15 på TV SYD+ i dag. Se mere om projektet og tag med til handicapridning i klubben. Her kan du se, hvorfor ridning er godt for handicappede børn. Programmet genudsendes kl. 19.55 og 22.40.