TV der bevæger dig

Frøken Syd, Astrid eller Dagmar? Storken har fået sit navn

Den eneste overlevnede storkeunge i Smedager ved Aabenraa har nu fået sit navn af seerne.

Hunstorken i Smedager har fået sit navn. Foto: TV SYD

Gennem de seneste uger har man kunne se den lille hunstork vokse dag for dag, og inden længe begynder den at forlade reden. Derfor har TV SYD i samarbejde med storkene.dk bedt seerne om at finde et navn til storken.

Tæt på 400 brugere har været inde på TV SYDs facebookside og give deres bud på et godt storkenavn. Nogle af buddene lød på Astrid, Frøken Syd, Snehvide, Liv, Dagmar og Sigrid. Især et navn løb med flest stemmer. Derfor har storken nu fået navnet Pippi efter Astrid Lindgrens anden bog om den stærke pige, som bor ved siden af Annika og Tommy, som de to storkeforældre hedder.

Hos foreningen Storkene.dk, der arbejder for udbredelsen af storken i Danmark og sørger for storkenes rede ved Smedager, er man glad for det nye navn.

- Jeg synes det er et rigtig godt navn. Det passer godt til forældrene, siger formand Jess Frederiksen til TV SYD.

I de seneste dage har man kunne se Pippi begynde at baske med sine vinger, og ifølge Jess Frederiksen varer det ikke længe før hun tager sin første flyvetur.

- Til at starte med tager hun nogle små turer et par meter over reden, og så skal hun til at lære at fokusere og søge føde selv, siger Jess Frederiksen.

Alt efter vejrforholdene skulle alle tre storke gerne blive omkring reden inden de i slutningen af august trækker mod syd. Her skilles de i større flokke, og overlever forældrene Annika og Tommy, vender de tilbage til reden næste år.

Mest sete på tvsyd.dk