TV der bevæger dig

Frygter at miste sin datter

En ung mor fra Aabenraa fik et chok, da hun loggede på sin elektroniske patientjournal, efter hun havde født sin datter. For der står et andet navn på hendes CPR-nummer, og der er tilføjet psykiatriske behandlinger, hun aldrig har fået. Nu er hun bange for, at kommunen vil tro, at hun skal overvåges eller måske endda vil tage dattere fra hende på grund af den opfundne sygdom.

02:16

Louise Gaarde Sørensen er bange for at miste sin datter, hvis myndighederne tror på den falske journals oplysninger om psykiatriske behandlinger.

1 af 2

I stedet for at hedde Louise Sørensen, står hun som Bupa Mosebryggersen, og hendes CPR-nummer er kædet sammen en lang række sygdomme, hun aldrig har haft.

Ingen vil dog kendes ved fejlen. Først ringede hun til kommunen, der opfordrede hende til at ringe til politiet, der sendte hende rundt indtil hun opgav. Så ringede hun til ejournal, men dem kan man ikke ringe til, kun sende emails, og belært af problemerne ville hun ikke sende sit CPR-nummer elektronisk.

Fejlen er formentlig opstået ved test af computerprogrammet bag journalen. En fiktiv bruger er blevet oprettet og har ved et tilfælde fået Louise Sørensens CPR-nummer. Efterfølgende er der ikke blevet ryddet op igen.