Fyret for at købe en pakke rugbrød

Aabenraa Kommune overvågede tillidsrepræsentant Laila Wiese Nielsen. Da der ikke var noget at komme efter, fyrede de hende for at købe et rugbrød i arbejdstiden. Det skriver Fagbladet 3F.

Laila Wiese Nielsen har arbejdet for Aabenraa Kommunes Entreprenørgård gennem 20 år, heraf de 12 som tillidsrepræsentant. I efteråret 2012 får hun ny områdeleder, og hun bliver lige så stille frataget opgaver og sendt på tvungen afspadsering.

I 2013 indleder Aabenraa Kommune direkte en afskedigelsessag mod hende. Begrundelsen lyder, at hun den 27. juni har kørt en lille omvej i sin arbejdstid for at købe et rugbrød, som hun skulle bruge i sin frokostpause. Dét har lederen set, fordi bilen er udstyret med GPS.

Forlig

- Jeg har været udsat for en hetz. De ville bare af med mig, og så har de siddet og overvåget mig over GPS, siger Laila Wiese Nielsen, der gennem hele forløbet har haft 100 procent opbakning fra sine kolleger.

Efter flere møder med kommunen er der blevet forhandlet et forlig på plads mellem Kommunernes Landsforening og 3F. Det sikrer i alt 15½ måneders løn til Laila Wiese Nielsen.

- Pengene er da rare nok at have. De giver mig en frihed her og nu. Men de giver mig jo ikke et arbejde, siger hun.

Fagbladet 3F har forsøgt at få Aabenraa Kommunes kommentar til sagen. Men ifølge HR-chef Bente Poulsen udtaler man sig ikke om enkeltsager, og i denne forbindelse heller ikke om brugen af GPS, oplyser hun.