Googles handel med kommune var fire år undervejs

Det er en glad borgmester i Aabenraa, der i dag kan fortælle, at Google har købt en grund ved siden af Apples.

Google har købt en mark i Aabenraa. Egentlig har it-giganten ingen planer om at bygge på den 130 hektar store grund, de vil bare gerne sikre sig muligheden for at kunne udvide. Selvom de ikke har nogle konkrete planer om at bygge, så glæder handlen borgmester Thomas Andresen (V).

- Jeg er superglad for at kunne fortælle, at det er Google, som vi har arbejdet med i snart fire år, som har købt grund nummer to på 130 hektar, siger Thomas Andresen til TV SYD.

Hvor mange arbejdspladser Google bringer til kommune har Thomas Andresen ikke noget bud på, fordi de ikke har besluttet, om de bygger.

- Det er svært at sige, i forhold til Google har jeg ikke nogle tal, siger han.

Apple, der tidligere på året købte nabogrunden, vil skabe cirka 50-100 arbejdspladser.  

- Det betyder også, at vi på længere sigt får slået vores navn fast som stedet, hvor vi har en masse digitale arbejdspladser. Helt konkret med datacentre, men også alle de virksomheder, der på sigt vil knytte sig til og ligge i nærheden af sådan et datacenter, siger Thomas Andresen.

Når både Google, Facebook og Apple de seneste par år har købt flere grunde til datacentre i Danmark, så skyldes det blandt andet, at vi har en høj forsyningssikkerhed, god plads og et køligt klima.